BegeleidingAls je het bovenstaande en eventueel de website over ZijnsoriŽntatie gelezen hebt, heb je wel al enig idee gekregen van wat ZijnsgeoriŽnteerde begeleiding inhoudt. Op de pagina 'Meer informatie' staan enkele verwijzingen die je hier verder kunnen helpen.
Praktisch gezien heeft de begeleiding in mijn praktijk de vorm van gesprekssessies, die we altijd beginnen met een korte meditatie. Het gesprek richt zich vooral op wat er met en in jouw gebeurt in concrete situaties, wat zich daarin meldt van wie je bent, jouw kracht, wijsheid, passie. We gebruiken daarbij ook de vorm van de visualisatie, waarin er een beroep op je verbeelding gedaan wordt om je eigen wijsheid en inspiratie aan te spreken. Het gaat dus vooral om bewustwording, daarnaast geef ik uitleg van de theoretische en spirituele vooronderstellingen bij het werk. Een meer uitgebreide instructie en begeleiding van je meditatie kan ook deel zijn van de sessies.
Een eerste contact is meestal het kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur, waarna we allebei kunnen beslissen of we met elkaar verder gaan. Dan volgt er een intake met behulp van een vragenlijst, met de bespreking daarvan starten we de sessies die een uur duren. Na vijf keer hebben we een tussentijdse evaluatie.

Over mij

Sinds 1982 ben ik predikant in wat tegenwoordig heet de Protestantse Kerk in Nederland. In 2002 maakte ik in persoonlijke begeleiding kennis met ZijnsoriŽntatie, sinds 2003 volg ik trainingen. In 2006 begon ik op de School voor ZijnsoriŽntatie met de basistraining, in 2010 begon ik aan de begeleider/coach opleiding aan de School.
Het voorgaan in inspiratie heeft altijd centraal gestaan in mijn werk. De trainingen en de opleiding hebben me daar op een vernieuwende manier meer bewust van gemaakt. De openheid in de consequente aandacht voor alles wat in ons leeft en gewekt wordt inspireert me steeds weer. Inspiratie is voor mij als het ademen waardoor we leven. Graag werk ik met mensen die bereid zijn naar zichzelf te kijken en bereid zijn alles van zichzelf onder ogen te zien. In mijn eigen leven ervaar ik dat als een heilzaam en bevrijdend proces.
Door mijn werk als predikant heb ik een ruime ervaring op het gebied van geloof- en levensvragen, zoals de vraag naar zin en inhoud, het omgaan met verlies, het zoeken naar de eigen vorm en weg. ZijnsoriŽntatie helpt me daar op een nieuwe, frisse manier naar te kijken en biedt me behulpzame methoden om anderen hierin te begeleiden.

Gegevens

Jan de Korte (1953), ZijnsgeoriŽnteerd begeleider i.o.
Statenweg 4, 7824 CX Emmen
email: jandekorte@hetnet.nl
telefoon: 0591-626782
website: www.jandekorte.nl
Het eerste kennismakingsgesprek is gratis, volgende sessies kosten Ä 55,--.ga naar:

Openingspagina 'Adem', praktijk voor ZijnsoriŽntatie

Over ZijnsoriŽntatie

Meer informatie